Zlatcup
  • Certificare

    ISO 9001:2015 | ISO 14001:2015 | FAMI-QS

Agricultură

ZLATCUP - Sulfat de cupru

Sulfatul de cupru în agricultură.

Producem sulfat de cupru pentru agricultură cu un conţinut foarte redus de metale grele, chiar mai mic decât limitele legale.

Principalele utilizări agricole ale sulfatului de cupru sunt prepararea amestecurilor de Bordeaux, Burgundia şi controlul bolilor fungice.
Amestecurile Bordeaux şi Burgundia împotriva diferitelor boli fungice ale plantelor au stabilit că multe boli ale plantelor ar putea fi prevenite cu cantităţi mici de cupru aplicate la momentul potrivit şi într-o manieră corectă.

De atunci, fungicidele de cupru au fost indispensabile şi mii de tone sunt folosite anual în întreaga lume pentru a preveni bolile plantelor.

Ca o generalizare, solurile ar putea suferi de deficit de cupru dacă conţin mai puțin de două părţi per milion de cupru disponibil în contextul sănătăţii plantelor. Cu toate acestea, în cazul în care solul conţine mai puțin de cinci părţi per un milion de cupru disponibil, animalele pot suferi de deficit de cupru.

Utilizarea din ce în ce mai mare a îngrăşămintelor chimice care conţin cupru puţin sau deloc nu denuează solurile care conţin cupru și creează o deficienţă a elementului în plante şi prin ele la animale. Compuşii de cupru se adaugă acum la solurile cu deficit de cupru din ce în ce mai mari, fie direct, fie în combinaţie cu îngraşămintele comerciale.

Sulfatul de cupru

semne bio hazard
formula sulfat de cupru