Zlatcup
  • Certificare

    ISO 9001:2015 | ISO 14001:2015 | FAMI-QS

Sulfat de cupru tehnic

ZLATCUP - Sulfat de cupru

Sulfat de cupru tehnic.

Producem sulfat de cupru pentru agricultură cu un conţinut foarte redus de metale grele, chiar mai mic decât limitele legale.

Sulfatul de cupru tehnic conține 25 % cupru sau 98% sulfat de cupru pentahidrat. Se produce în mai multe tipuri în funcție de mărimea cristalelor și anume: cristale mari cu diametru de 25 mm sau mai mare, de unde derivă în mod corespunzător numele de bluestone, pudră foarte fină de aproape finețea pulberii de talc.
Sulfatul de cupru CS25T/RO este util pentru majoritatea aplicațiilor industriale și agricultură; necesită sulfat de cupru de înaltă puritate. Acestea sunt microcristale cu dimensiuni între 0-0,6 mm.

Principalele utilizări ale sulfatului de cupru în agricultură sunt: pentru tratarea bolilor fungice, pentru prepararea amestecurilor Bordeaux și Burgundia.

Amestecurile Bordeaux și Burgundia se folosesc împotriva diferitelor boli fungice ale plantelor care pot fi prevenite cu cantități mici de cupru aplicate la momentul potrivit și în manieră corectă.

Solurile care au un continut mai mic de 2 ppm (2 părți per milion) sunt considerate deficitare în cupru prin contextul sănătății plantelor. Cu toate acestea, în cazul în care solul conține mai puțin de cinci părți per milion (5 ppm) disponibil, pot fi așteptate simptome de deficit de cupru la animale. Compușii de cupru se adaugă acum la solurile cu deficit de cupru direct, fie în combinație cu îngrășăminte pe bază de azot și fosfor. Sulfatul de cupru, datorită proprietăților sale fungicide și bactericide, este utilizat ca dezinfectant în fermele zootehnice, pentru controlul și prevenirea anumitor boli ale animalelor, cum ar fi „putregaiul” la oi și bovine.

Utilizarea din ce în ce mai mare a îngrăşămintelor chimice care conţin cupru puţin sau deloc nu denuează solurile care conţin cupru și creează o deficienţă a elementului în plante şi prin ele la animale. Compuşii de cupru se adaugă acum la solurile cu deficit de cupru din ce în ce mai mari, fie direct, fie în combinaţie cu îngraşămintele comerciale.

Sulfatul de cupru

semne bio hazard
formula sulfat de cupru